Sonntag, 22. Juni 2014

Selfmade Tortellini - Selbstgemachte Tortellini


 Hello again :) Some of my Instagram- Followers wanted me to post the reciep. So here it is:)

For the Tortellini you need:
100 g flour (i used the whole grain one)
1 egg
1 little spoon of olive oil
and a bit water

For the filling you need:
2 tomatos
Cream cheese
Basil and green onions

Mix the ingredients for the Tortellini together but just the flour, the egg and the oil. Put some water to it so that you will get a dough that is a little bit sticky:)
Put the dough for the Tortellini in the fridge for about 1 hour (or longer)

While your dough is cooling you can prepare the filling. You just need to cut some basil and some green onions and 2 tomatos and mix it with the cream cheese:)

After that you need a rolling pin to get the dough between 1-2 mm thin. Use a glas to form a circle for you noodles or some rotary cutter. You need 2 dough circles for one Tortellini. Just put a little bit of the filling in the middle of one dough circle and press the other one above it. Just make sure that you press it together very hard. 

Just put your Tortellini into hot sparkling salty water and let them cook for about 10 minutes. But you can check if they are ready with a knife or a fork.

As a sauce i just used tomatos, basil and garlic but you can eat the Tortellini with every sauce you like.

Enjof your healthy selfmade Tortellini :)



Selbstgemachte Vollkorntortellini mit Frischkäse,Frühlingsziebeln,Tomaten und Basilikum Füllung 

Rezept:
100 g Mehl (hab Vollkornmehrl genommen)
1 Ei
1/2 EL Öl
Wasser

Füllung:
Frischkäse (nehm immer den fettärmeren mit Joghurt)
Frühlingszwiebeln
frisches Basilikum
und 1 kleine Tomate

Mixt Mehl, Ei und Öl in einer Schüssel zusammen und gebt nach und nach etwas Wasser hinzu. Die Konsistenz vom Teig sollte ganz leicht klebrig sein, trotzdem nicht an den Händen kleben bleiben;)

Danach kommt der Teig in Frischhaltefolie ca 1 Stunde (oder länger) in den Kühlschrank.

Für die Füllung vermischt ihr einfach Frischkäse mit kleingeschnittenen Frühlingszwiebeln, Basilikum und Tomatenstückchen:)

Später wird der Teig ausgerollt und kreisförmig ausgestochen. In die Mitte des Kreises kommt ein TL Füllung, dann klappt ihr einen anderen Kreisteig drauf und drückt alles am Rand super fest zusammen.

Tortellini kommen in sprudelndes Salzwasser und köcheln je nach Größe ca. 10 min. Macht einfach einen kleinen Gabel-Piekstest:)

Also Soße habe ich Tomaten mit Knoblauch und Basilikum in der Pfanne schmoren lassen. Ihr könnt aber natürlich jede andere Soße nehmen.

Guten Appetit:)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen